Рулца от тиквички забучени със солетки Лимецки

Ролца с млечен пълнеш и солети ЛимецкиАко ви се хапва нещо лятно, свежо и много вкусно… Ако се чудите какво ефектно, но пък бързо приготвящо се предястие да сервирате на гостите си… Ако си търсите нова интересна рецепта, която да пробвате, а защо не и да сготвите още днес… Имам перфектното предложение за вас!

Разкошни рулца от тиквички, увити с невероятен млечен пълнеж, забучени със солетки, красиво аранжирани и поднесени с много любов. Доста дълго име измислих на това предястие, но то е толкова вкусно, че заслужава и още по-дълго име!

Та, така, тези вкусни рулца от тиквички са просто невероятни и наистина трябва да ги пробвате!

А ето я и рецептата:

  • 2 бр тиквички
  • Зехтин
  • 2 с.л. соев сос
  • 200 г краве сирене (или извара)
  • 2-3 с.л. овче кисело мляко
  • 1 пакет LimezZzki
  • Шепа орехи
  • 3 печени червени чушки
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 2-3 скилидки чесън
  • Пресен копър

Ето и колко лесно се приготвят тези пленителни рулца. Тиквичките се нарязват на средно дебели ленти – за тази рецепти най-трудно е нарязването на тиквичките – те не трябва да са нито много дебели, нито много тънки (трябва да са горе-долу по около 5-6 мм).

След това ги овкусете със зехтина и соевия сос – съветваме ви, използвайте качествен соев сос. После изпечете тиквичките на грил тиган или скара – от двете страни до зачервяване. После ги слагайте в купа или тенджера с капак, така че да се задушат и да омекнат. Изчакайте ги да изстинат (може дори да ги приготвите от предния ден).

Сега да си поговорим за пълнежа – в плънката на тези рулца може да се сложи всичко, което обичате. Аз лично ги приготвих с млечна плънка с хрупкави елементи. Затова и използвах LimezZzki в пълнежа – те придават наистина неустоим вкус и уникална хрупкавост на това предястие.

За пълнежа – размесете първо натрошеното сирене с киселото мляко. Може да използвате крема сирене, пълномаслена или обезмаслена извара, козе сирене – решението е изцяло ваше! После добавете към тях нарязаните на ситно червени чушки и настърганите яйца. Идва ред и на хрупкавите елементи. Всички сме наясно колко добра е комбинацията от чушки, сирене и орехи, но с тази рецепта ще разберете, че и мястото на LimezZzki-те е точно тук. Начупете орехите и солетите в хаванче, за да останат по-наедро или пък ги наситнете в чопър. Прибавете и тях към плънката. Накрая овкусяваме сместа с наситнен копър и пресован чесън. И това е – пълнежът е готов.

*Ако искате, може да сложите всички съставки за пълнежа в кухненски робот или да пасирате с пасатор, така пълнежът ще стане изцяло кремообразен. Зависи дали предпочитате изцяло хомогенна текстура или да усещате добре съставките в плънката.

Във всяка тиквичка сложете по малко от пълнежа и навийте внимателно. Тук идва и още една изненада – обикновено тези рулца се забучват с клечка за зъби. Е, ние ще направим нещо различно. Ще забучим рулцата с LimezZzki. И това е прекрасно, защото така ще можем да изядем цялата част от рулцата, вместо да трупаме досадните клечици. Освен това така рулцата изглеждат много по-добре и са много по-вкусни.

Тази рецепта и по-точно поднасянето й ме праща в лек размисъл – замислете се за всичко, което сервирате забучено клечки. Не само че клечките не стават за ядене, но и някак си не е толкова естетично. И сега си представете да използвате LimezZzki вместо клечки – хем стават за ядене, хем са вкусни, хем масата изглежда по-стилно. Помислете за това! И на всяка цена опитайте рулцата от тиквички – неустоимо вкусни са!